Adeziv REvolution no. 3

revolution_no_3În urma lansării site-ului http://www.ttrevolution.com, am testat noua versiune a adezivului produs de dl. Dan Tigău.

Site-ul conține explicații, filme, recomandări și chiar filme produse de un client din Ungaria.

Prezentare

Revolution no. 3 este mai fluid decât ECO-LEX, dar are vâscozitate comparabilă cu vechiul Spring Fresh de vâscozitate medie.

Pachetul conține flaconul de adeziv și un burete lung care poate fi decupat după ce a fost folosit.

Aplicare

Sunt necesare câteva straturi de adeziv pe buretele curat pentru a crea o peliculă suficient de adezivă și rezistentă. Pe lemn se poate da doar un strat.

Efect

Dacă veți vizita site-ul oficial veți vedea acolo o demonstrație a elasticității produsului. Principiul de funcționare este următorul: între lemn și fața de paletă avem un strat foarte elastic, care contribuie la viteză și spin cu propriile sale proprietăți.

Singura problemă pentru jucătorii profesioniști este grija ce trebuie acordată uniformității stratului aplicat și grosimea totală a peliculei de adeziv rezultată în urma aplicării mai multor straturi succesive. Dacă fețele au grosimea MAX, este posibil ca grosimea totală să depășească 4.0 mm, întrucât adezivul este considerat parte a învelișului (vezi ITTF Racket Coverings Technical Leaflet T4). Deși efectul adezivului este foarte ușor de simțit, nu-mi dau seama dacă renunțarea la grosimea MAX pentru a aplica un strat mai gros de adeziv este cea mai bună soluție. Mai degrabă aș lua fețe MAX și aș lipi cu maxim două straturi pe burete + unul pe lemn.

În fine, efectul de speedglue al Revolution no.3 se simte foarte bine la 24 de ore după lipire și este cel mai puternic simțit de mine dintre cele câteva tipuri de adeziv pe care le-am probat până acum.

Uscare

Uscarea naturală durează cam 20 de minute, însă cea mai rapidă uscare este cu un foehn, cu temperatura medie, nu maximă. În 20-30 de secunde este uscat un strat – adezivul devine transparent. Imediat se poate aplica următorul strat. Eu recomand să nu apăsați prea tare cu buretele pe adezivul deja aplicat, întrucât se poate jupui și trebuie să o luați de la capăt.

Lipirea fețelor

Aveți mare grijă la aplicarea feței pe lemn, întrucât nu poți repoziționa fața odată ce a fost lipită. Stratul de pe lemn se vă desprinde parțial și totul trebuie îndepărtat și reluată operațiunea = risipă de adeziv și de timp.

Dezlipire

Dezlipirea fețelor de pe lemn este foarte ușoară, ca și în cazul celorlalte adezive similare – Spring Fresh, Stiga Syncro BTG, ECO-LEX.

Toate cele menționate mai sus au aceeași „problemă”: o bandă de cant lipită pentru protecție poate distruge stratul de adeziv de sub față la dezlipirea acesteia. Adezivul are aderență foarte bună la partea lipicioasă a benzii și se va dezlipi pe sub suprafața feței de paletă. Astfel, în cazul în care te pregătești să relipești sau să înlocuiești o singură față, este posibil să fie nevoie să relipești întreaga paletă. Dar aceasta este o chestiune de importanță secundară, după mine.

PRO

– cel mai mare efect de speedglue
– uscare rapidă cu foehn
– aplicare foarte ușoară
– pelicula este foarte elastică și se desprinde întreagă de burete fără a-l deteriora, dacă au fost aplicate cel puțin patru straturi

Contra

– profesioniștii care joacă în concursuri ITTF trebuie să aibă grijă de grosimea totală a învelișului
– trebuie să ai grijă și la planeitatea peliculei
– nu poți repoziționa fața în timpul lipirii – trebuie să fii foarte atent, mai ales dacă re-lipești (ai fețe deja decupate)

Concluzie

„Cel mai bun adeziv pe baza de apă pentru tenis de masă de la maimuță încoace” a fost reinventat și este acum mai bun, mai elastic, mai ușor de aplicat, dar și puțin mai scump.

Prețuri:

1. VivaSportShop: http://vivasportshop.ro/brand–revolution-no-3–24.html
2. TTSport: http://www.ttsport.ro/solutie-de-lipit/revolution-no-3-spring-fresh-1015.html – selectați cantitatea pentru a vedea prețul corespunzător
3. TT Mall – http://ttmall.ro/home/index.php/produse/lipici

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrby feather

6 Comments

Add a Comment
  1. Preturile acestui adeziv au crescut ca Fat-Frumos dar raportul calitate/pret a ramas in top; link-ul ttsport are nevoie de un pic de ajutor.

    Mihai

    1. Pretul a crescut, dar si adezivul are o formula noua. Ce vrei sa zici cu link-ul? Daca e vorba de cantitate, am specificat ca trebuie selectata.

    2. Cam asa iti zice:
      „Ne pare rău, m-am uitat peste tot, dar nu pot găsi pagina căutaţi.”
      🙂

    3. Ok, merci tuturor, cred ca l-am rezolvat.

  2. Eu nu stiu cum lipiti voi.. la mine numai in anumite cazuri se desface pelicula. Eu fac asa: agit flaconul, aplic lipiciul, usuc cu foehnul -> 4 straturi + 2 pe lemn. Joc 1-2 saptamani cu paleta, dau jos fetele si, daca am noroc, se desface pelicula, daca nu trebuie sa mai dau 1-2 si sa dau jos fara sa lipesc.

    1. Cam la fel face toata lumea, dar daca nu pozitionezi bine fata si o atingi, s-ar putea sa constati ca trebuie s-o iei de la capat. Apoi, dupa 1-2 sapatamani poti sa pastrezi vechea pelicula si sa-i adaugi 1-2 straturi – faci economie 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.