Adeziv Stiga Syncro BTG (water-based)

zoom_stiga-syncro-btgAm avut ocazia (prin bunavointa d-lui Dragos Balanescu de la www.stiga-tenis.ro) acum o luna sa testez noile fete Stiag Boost TX si Boost TS si lemnele Stiga Ebenholz V si VII.
Nu voi comenta acum lemnele si fetele pe care le-am incercat atunci oricum prea putin pentru a-mi forma o parere cu adevarat (tin minte ca TX mi s-au parut rapide tare, iar TS foarte lente, iar lemnele – V cu un simt deosebit si VII prea rigid si rapid), ci vreau sa spun cateva vorbe despre adezivul folosit pentru lipire – Stiga Syncro BTG.
Adezivul a venit intr-un recipient cu capac insurubabil care avea o pensula atasata in interior, similar celor VOC-based. Este lichid, foarte apos si este alb.
Se aplica pe lemn si pe fete astfel incat sa nu existe suprafete neacoperite, de preferat uniform, intr-un strat suficient de gros astfel incat sa nu se vada prin el. Nu este necesar sa aplicam mai multe straturi, intrucat nu aduce nici un beneficiu, ci doar consuma mai mult adeziv.
Adezivul se usuca greu – circa 20-30 minute – asa ca ar fi bine sa puneti lemnul pe o suprafata plana, iar fetele, daca au curbura, este bine sa fie plasate langa o sursa de caldura nu prea puternica, de preferat o aeroterma sau ceva care sa miste aerul.
Dupa uscare, Syncro BTG devine transparent. Cand este transparent, poate fi efectuata lipirea fetei de lemn.
Atentie mare la lipire, intrucat daca gresiti pozitia fetei, operatiunea trebuie luata de la capat, intrucat adezivul se lipeste imediat si se deterioreaza stratul de pe fete/lemn.
Pana aici, totul pare identic cu o solutie speed-glue clasica, exceptie facand timpul mare de uscare.
Surpriza vine in momentul in care vrem sa dezlipim fetele: adezivul se desprinde de pe fete sau lemn (nu ramane mereu pe fete) ca o foaie de cauciuc, cu mare usurinta SI NU CIUPESTE ABSOLUT DELOC BURETELE, oricat de moale este acesta.
Am cumparat acest adeziv si l-am folosit cu Stiga Boost TC, Boost TP si Donic Coppa Platin Soft si nu a ciupit buretele deloc. Fetele Boost TS aduse pentru proba nu au avut nici o urma de ciupitura pe burete, chiar dupa trei operatiuni de lipire-dezlipire. Boost TS are buretele mai moale decat Boost TC. Chiar cineva care desprinde pentru prima data adezivul de pe fete nu poate sa ciupeasca buretele!

In final, vreau sa spun ca aceasta prezentare reprezinta parerea mea si ca nu vreau sa fac reclama produselor Stiga (desi le folosesc), dar acesta este unul dintre cei mai usor de utilizat adezivi disponibili pe piata acum.
Din cate stiu eu, mai exista unul de la Joola, foarte nou, care are proprietati asemanatoare, insa nu l-am incercat. Valigti poate sa dea mai multe detalii despre acesta.

 

Notă: articol publicat inițial pe www.tenisdemasă.ro.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.