Materiale

Încerc să culeg aici detalii despre materiale, așa cum sunt ele disponibile pe Internet, în format cât mai centralizat.

5 Comments

Add a Comment
 1. Buna seara . As avea nevoie de puti ajutor din partea dumneavoastra cu o parere in alegerea unei palete profesionala care mi sar putea potrivi. Pentru ca joc de 5 ani tenis dar doar de 1 an junatate cu paleta profesionala si un coleg care a facut tenis de performanta mia recomandat lemn : MA LIN CARBON OLYMPIC MEDALIST , PE FH BLUEFIRE M3 IAR PE BH D tecs 05 iar dupa 1 an miam dat seama ca nu mi se potriveste o paltea tip sandwich . Cel putin fata de aparare ma ajuta sa castig un punct dar pierdeam 3 puncte usoare. Sunt jucator foarte bun la serviciu si as dori un lemn mai usor pentru ca lemnul asta mi se pare greu si imi oboseste mana . Daca sar putea un lemn offensiv sau alloround cu mai mult control . Eu ma bazez pe serviciu cu mult spin si as dori o paleta usoara care sa produca mult spin pe forhand as vrea ceva mai tare dar sa aiba si control cu burete mediu . Sunt tanar si nu e problema de viteza imprimata in lovitura. Iar pe backhand as vrea ceva mai moale ca fata de pe fh . Pe fh as vrea o fata mai tare cu care sa atac si pe bh o fata mai putin tare mai moale pt echlibru paletei.Va rog sa ma ajutati.

  1. Salut! Scuze de raspunsul tardiv.

   Cred ca ai putea incerca un lemn usor cu blsa in centru. De exemplu: Butterfly Balsa Carbo X5 sau TSP (Black) Balsa. La TSP – grosimea dicteaza viteza. 5.5 este allround, 8.5 cred ca este OFF+. Cel de 8.5 este foarte gros, s-ar putea sa nu-ti placa si cred ca e si prea rapid. Probabil ca maxim 6.5 este ce-ti trebuie. Alte lemne usoare probabil ca poti gasi, insa trebuie sa cauti intre cele disponibile la un magazin sau altul, nu poti lua online.

   Despre fete – incearca fete cu duritate medie si grosime nu mai mare de 2.0: Tibhar Evolution EL-P sau EL-S, Joola Rhyzer 43, Xiom Vega Japan, Yasaka Rakza X Soft.

   Oricum, daca iti oboseste mana, probabil ca te-ar ajuta mai mult sa faci niste exercitii specifice de consolidare a musculaturii mainii. Cred ca loviturile tale ar fi mult mai puternice.

 2. Va multumesc pentru informatii. Eu m-am gandit sa aleg pana la urma Black Balsa 7.0 . Am mai incercat lemnul si mi se pare unul foarte bun destul de rapid dar nu foarte rapid , indeajuns ca sa il pot controla . Mi-ati putea recomanda va rog frumos niste fete pe fh si bh pentru acest lemn in special.

 3. Rujan Paul Adrian

  Buna seara,am nevoie de parerea dvs. Sunt jucator amator, 59 ani.Am tot schimbat lemne si fete. Am 3 palete ,orimeke 2 le-am echipat destul de ok zic eu si le scriu aici:
  1.Spinlord ultrapower,fh }Xiom Vega Japon/bh Xiom Vega Europe.
  2. Joola Aruna, fh Xiom Omega 7 pro/bh Xiom Omega 7 Europe.
  Cu varsta am inceput sa am dureri de brat si in timp am cumparat si un lemn usor Donic Appelgren Control echipat cu Razka 7 2.0 pe ambele fete. Fiind mai usoara fac un efort mai mare de la distanta și m-am gandit pe Fh sa pun Razka 7 max. Ce parere aveti?

  1. Buna seara,
   Lemnul Appelgren este cam lent, chiar cu fete max, mai ales pentru mingea de plastic. Daca vreti un lemn usor si destul de rapid, uitati-va la TSP Balsa. Sunt foarte usoare si au cate un model pentru fiecare treapta de viteza. Va recomand TSP Balsa 6.5 sau TSP Black Balsa 7.0.
   Pastrati fetele de 2.0mm.
   Celelalte palete par ok, dar probabil ca sunt mai grele decat cea actuala, deci poate este momentul sa le dati altui jucator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.