Adeziv Spring Fresh

Am achiziționat de curând o sticlă de adeziv pe bază de apă Spring Fresh de la dl. Țigău și, după ce l-am pobat, m-am gândit să scriu câteva rânduri despre cum m-am descurcat cu el.
Nu am găsit adezivul în altă parte, cred ca dl. Țigău îl produce chiar dumnealui. Sticla are un vârf ascuțit cu un dop înfiletabil, ceea ce micșorează mult expunerea la aer și implicit uscarea prematură în sticlă.
Nu a venit cu un aplicator, dar este foarte ușor de aplicat cu sistemul de burete + clips, care se găsește de cumpărat și separat la 10-11 lei.
Spring Fresh miroase aproape identic cu Stiga Syncro BTG și este puțin mai vâscos decât acesta.
În fine, am aplicat adezivul și l-am întins cu buretele și s-a întins foarte bine, atât pe lemn, cât și pe burete. Am lipit și fețe mai moi – Baracuda, Rakza 7 Soft, dar și mai tari – Xiom Vega Pro, Hurricane 3 Neo. După ce s-a uscat primul strat, se poate aplica un alt strat, pentru a suplimenta viteza feței prin îngroșarea stratului de cauciuc elastic de dedesubt. După vreo 10 straturi pe o față de 2.0 ajunge să se simtă ca și una Max sau poate mai rapidă, dar eu n-am încercat decât cu trei straturi.
Aplicarea pe lemn este ușoară, după ce adezivul a devenit transparent. Deși pe ambalaj scrie că se poate lipi și “pe ud”, n-am încercat. Trebuie să lipești cu grijă, de la mâner spre vârf e cel mai bine pentru o aliniere bună a unei fețe deja tăiate.
Timpul de uscare este mai mare ca la Joola LEX, aș zice că durează cam 20 de minute pentru o uscare neforțată în aer. Se poate folosi un foehn.
Adezivul se poate curăța perfect de pe burete, fără a-l ciupi deloc, întrucât este foarte elastic și produce o peliculă rezistentă. De pe buretele de la H3 Neo s-a curățat într-o singură foaie.
Concluzie:
Cel mai bun adeziv pe baza de apă pentru tenis de masă de la maimuță încoace!
Pro: Se usucă în timp util, peliculă rezistentă, se curăță ușor și fără urme de pe lemn și fețe, contribuie la viteza paletei. Mai multe straturi contribuie mai mult. Prețul este mai mult decât decent: 50 lei – 250 ml.
Contra: nu se găsește încă pe toate drumurile, dar este disponibil de la dl. Țigău.

MUCH LATER UPDATE:

Am luat un flacon din soluția Revolution no. 3 de la dl. Țigău.
Despre ce, cât și cum, într-un articol viitor despre produsele Revolution no. 3 (booster-ul este și el vizat).

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrby feather

5 Comments

Add a Comment
  1. Confirm intocmai spusele d-lui Cionoiu! Eu folosesc acest adeziv de 6 luni si sunt foarte multumit!

  2. Si eu am acelasi tip de adeziv si nu m-a dezamagit deloc.

  3. 75 de ml oare imi ajunge la o paleta

    1. Daca e adeziv pe baza de apa – cu siguranta. As zice ca poti lipi cel putin 2 palete cu 75 ml.

  4. Stamate Cristian

    Am inceput si eu sa-l folosesc, inca nu am ajuns sa trebuiasca sa-l curat de pe fete. De curand am schimbat lemnul dar fetele le-am pastrat. Mi-a placut cum s-au dezlipit fetele de pe lemn cu tot lipiciul pe fete. Am mai aplicat un strat si le-am lipit pe noul lemn. Sper sa se curete usor, ma plictisisem sa tot ciupesc buretii cu buterfly free chack.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.