Adio EJ-ing! Timo Boll ZLF

Se pare că mă las de EJ-ing, pentru că am găsit lemnul care îmi permite să joc eficient și să mă și simt bine cu el.
Până acum am probat lemne care, dacă mă simțeam bine cu ele, jucam foarte ineficient sau invers: dacă jucam eficient, nu-mi plăcea simțul lemnului.
În fine, iată lemnul care e puțin mai lent ca TBS, suficient de rigid pentru capace exacte și de rapid pentru joc de la semi-distanță, dar și elastic pentru a participa la spin. Într-un cuvânt, un lemn versatil, care poate accepta lejer atât fețe moi, cât și fețe tari, în funcție de nivelul jucătorului și distanța de masă la care joacă de obicei.
Față de Nittaku Acoustic mi s-a părut că este puțin mai rapid (am aici în vedere Acousticul de 85g pe care l-am avut, dar cel de 91g era destul de aproape), mai rigid și mai ușor – cel pe care îl am are 81,1g pe cântarul meu – probabil că o să-i pun niște rășină pe cant să suplimentez greutatea puțin.
Cu H3 Neo pe FH face pereche bună lângă masă, poți da topspin de la semi-distanță, dar pentru topspin de la distanță ai nevoie de fețe tensionate – Tenergy, Xiom Omega IV, Yasaka Rakza 7, Palio Blitz.
La BH merge bine Rakza 7 Soft și mă descurc decent și cu Donic Baracuda. Din aceeași gamă: Xiom Omega IV Europe, Donic Acuda S2, Joola Express X-Plod Sensitive. Probabil că și Tenergy 64 se încadrează tot aici.
Pentru fanii re-topspinurilor de la mii de kilometri de masă – la FH: Stiga Calibra LT. Eu nu pot.

Dacă mai probez ceva, mai scriu, dar nu mai schimb paleta prea curând – nu de alta, dar m-am săturat de atâta schimbare și să nu știu niciodată exact cum sare mingea.

Gata!

MUCH LATER EDIT:
Am făcut rost de alte două lemne TB ZLF de 85 de grame ambele.
Sunt mult mai stabile și ceva mai puternice decât cel de 81g. Controlul este chiar mai bun. Din câte fețe am probat pe acest lemn, se pare că Tenergy este cea mai bună pereche.
Dintre cele noi – Joola Rhyzm si Yasaka Rakza 9 par cele mai potrivite.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrby feather

2 Comments

Add a Comment
  1. Vindeti vreunul din lemnele TB ZLF ST ? Am descoperit ca imi plac

    1. He he! Le-am vandut de mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.