Kokutaku Laser Carbon

Mi-a căzut pe mână și Kokutaku Laser Carbon FL, care este varianta mai subțire și mai rapidă a lui Kokutaku Laser Malcs (Drive). Compus din lemn de balsa la mijloc si apoi încă un strat subțire de lemn (nu știu ce soi), carbon, și apoi un strat exterior de hinoki, lemnul este ușor de tot – am înțeles că toate sunt extrem de ușoare. Al meu avea 71,5 g și nu a fost lăcuit din fabrică. L-am lăcuit și i-am pus și un strat de rășină pe cant, pentru a proteja balsa care se poate presa și direct cu mâna. Acum a ajuns la 73,5 g. În acest mod simplu, după o șlefuire cu un șmirghel fin și un strat abundent de lac și încă o șlefuire cu șmirghel fin, lemnul nou este numai bun de lipit fețe, dar arată ca scos din gunoi, că se pare că a ruginit cutia de lac și a ajuns ceva rugină și în lac, deci pe lemn. În fine…

Am pus pe el Stiga Boost TC Max, neagră, dată cu booster la FH și roșie fără booster. Paleta – rachetă, fugea mingea din ea de frică, spin decent, dar viteza este punctul forte. La BH, nici viteză, nici spin, dar control mai mare. Cea mai mare problemă pentru mine a fost adaptarea la low-throw, atât lemnul, cât și fețele fiind low-throw.

Am înlocuit Boost-urile cu Tenergy 05 și Rakza Soft după 30 de minute. Ce schimbare! Lemnul a căpătat viață, unghiul fețelor este echilibrat bine de lemn și paleta este ușoară și rapidă și are putere și de la distanță ceva mai mare.

La topspin și re-topspin se simte excelent, iar capacele și contrele merg exact acolo unde vrei să le trimiți – ajunge doar să direcționezi mingea.

Flip-uri și preluări de serviciu se pot face ușor, faptul că greutatea paletei este mică permite miscări din încheietură care să ducă mingea pe masă, punând adversarul în dificultate. Poți schimba ritmul unui punct, punând un capac și apoi un topspin de la BH și apoi schimbi cu FH și poți să punctezi ușor dacă ai ocazia să te apropii de masă și să lovești mai repede.

La smash-uri și contre merge super, mingea trece lejer de fileu, iar faptul că dai o contră peste un topspin al adversarului îl pune pe acesta în situația de a greși mingea următoare, dacă nu este atent sau de a da o minge mai ușoară, dându-ți posibilitatea să ataci tu puternic.

În final, aș zice că nu mă așteptam ca un lemn atât de ușor să facă o paletă atât de ușor de manevrat și cu suficientă putere pentru a termina punctul în forță. Totuși, eu prefer lemnele puțin mai grele, cred că voi ține și banda de cant pe care am pus-o – mai adaugă și ea 1-2 grame și voi căuta o față Max pentru FH.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.