După o relativ scurtă aventură cu DHS Hurricane King, mi-a căzut pe mână Yasaka Silverline All Wood, un lemn pe care l-am probat în paralel cu Yasaka Silverline Carbon, pentru un singur mini-antrenament.
Noua serie Yasaka Silverline
Cele două lemne sunt din cea mai nouă serie de lemne Yasaka și au în comun culoarea roșie a suprafeței, și simțul asemănător. Yasaka Silverline All Wood este în gama All+, iar cel cu carbon este OFF spre OFF+.
În timpul mini-testului cu Silverline Carbon am constatat că nu-mi place acest lemn, care este mai subțire, rapid și semi-elastic. Controlul este relativ mic, lucru normal pentru un lemn cu viteză așa de mare. Simțul este asemănător – au aceeași suprafață. În fine, articolul nu este despre Silverline Carbon, ci despre…
Silverline All Wood
Lemnul are cinci straturi, construcție clasică – strat mai gros în mijloc, straturi exterioare mai subțiri. Suprafața roșie are niște irizații negre – un design foarte frumos, zic eu. Mânerul lemnului meu este FL, destul de comod, parcă puțin cam scurt (după DHS Hurricane King). Cu două fețe Rakza 9, echilibrul paletei este mediu (nici prea mult spre mâner, nici spre vârf). Nu am apucat să-l cântăresc, dar estimez greutatea între 86 și 89 grame. Grosimea este comparabilă cu cea a lui YEO.
Jocul lângă masă
Lemnul este stabil și destul de rigid, ceea ce îl face controlabil lângă masă. Preluările scurte pot fi făcute cu ușurință, flip-urile merg surprinzător de bine.
Serviciile pot fi executate cu spin suficient, mingea stă în paletă destul timp pentru a crea spin și a controla direcția.
Topspinul din tăiată poate fi executat destul de ușor, dar, pentru că lemnul este semi-rigid, trebuie să muncești cu încheietura pentru spin, nu lucrează el pentru tine.
Capacele – ei bine, acesta este un domeniu în care Silverline All Wood excelează! Poți pune capace cu mare precizie, cu efecte, cu direcții schimbate în ultima fracțiune de secundă și mingea cade cuminte pe masă. Contrele și smash-urile merg exact în direcția indicată de paletă (poate că, din cauza vitezei în gama All+, mingea merge câteodată mai jos decât te aștepți, dar asta este din cauza unei lovituri incomplete sau nehotărâte). În orice caz, pentru cei care vor control înainte de altceva, acest lemn mi se pare fantastic!
Dacă l-aș compara cu Sweden Classic, aș zice ca Silverline All Wood este puțin mai rapid, mai rigid și are un simț mai hard (suprafața este mai rigidă). Lemnul nu vibrează deloc.
Jocul la semi-distanță
Controlul este absolut fenomenal! Re-topspinul merge pe masă foarte ușor și poți să direcționezi mingea lejer, schimbând atât direcția, cât și ritmul, cu mare precizie.
Deși la re-topspin are o traiectorie înaltă (surprinzător!), nu ești scutit de muncă pentru a genera spin, însă rezultatul este mereu satisfăcător.
Lemnul are putere suficientă pentru a da mingi decisive de la semi-distanță, însă, dacă adversarul se depărtează de masă și aruncă baloane, smash-ul cu acest lemn este la limită – trebuie să muncești și să dai mai tare decât cu un lemn OFF.
Jocul de la distanță
Pentru a juca la distanță mai mare de 3m de masă cu acest lemn trebuie să ai o bună condiție fizică. Trebuie să te așezi mereu pe minge și să dai tot ce poți – nu există compromis. Dacă nu dai cât poți de tare de fiecare dată, mingea nu va fi periculoasă pentru adversar (în cel mai rău caz nu trece de fileu).
După părerea mea, lemnul nu este potrivit pentru cei care preferă jocul de re-topspin de la distanță.
Concluzie
Silverline All Wood este un lemn foarte controlabil, semi-rigid, stabil, foarte bun la capace, bun spre foarte bun la topspin, viteză relativ mică, dar suficientă (zic eu). un lemn cinstit, care nu muncește pentru tine, dar te ajută să nu greșești dacă nu era cazul.
Cred că se potrivește și cu fețe mediu-soft, gen Rakza 7 Soft la fel de bine ca și cu fețe mediu-tari – Rakza 9 (sau Rakza 7 – la FH) – mă rog, aici aș putea să includ toate fețele cu duritate de 47-48 grade pe scala ESN pentru cele tari și cu 42-42,5 grade ESN pentru cele moi. Aș zice că cele cu duritate de 37 grade pe scala ESN sunt prea moi și prea lente pe acest lemn (Joola Samba Plus, Donic Acuda S3 etc.)
Până la altă nebunie de-a mea, rămân cu Yasaka Silverline All Wood – îmi place prea mult controlul 🙂
Detaliile producătorului:
Speed: 14
Control: 18
Sweet-spot: Large
Handles: straight, concave, anatomic, pen
P.S. Am uitat să specific faptul că se poate achiziționa de aici.
Later EDIT:
– Am cântărit lemnul meu și are 86g.
– Este lăcuit din fabrică.
– Am reușit să pun mâna și pe unul de 89g și acesta păstrează foarte bine calitățile (a se citi ”controlul”, însă este puțin mai rapid la topspin tare și are un echilibreu ceva mai bun cu fețele mele Rakza 9 max + 2,0mm). Părerea mea este că, pentru un joc predominant ofensiv, îmi place mai mult cel greu, însă pentru cei care joacă mai ales capace și lângă masă, cel mai ușor e mai bun. Cel mai ușor pe care l-am văzut avea 85,5g.
by
Foarte bun reviewul , m-am hotarat sa il cumpar … Sa faceti cat mai multe review bune si tot asa de detaliate … Multumesc , Farcas Vlad
Intradevar este un lemn foarte foarte bun, are un control extraordinar dar poti juca si in forta. La Top Spin mingea parca se lipeste de paleta. Parerea mea este ca pretul la care se vinde este foarte foarte mic comparativ cu ceea ce poti juca cu el.
Cu ce fete merge mai bine – pentru un joc semiofensiv ( trag daca am ocazia – imi pregatesc mingea, joc pe colturi ) ?