Lemn Yasaka Ma Lin Extra Offensive

Yasaka Ma Lin Extra Offensive

Încă în căutarea lemnului care să fie nici prea-prea, nici foarte-foarte, dar să fie super-super, am schimbat repede, la sfatul antrenorului Vasile Fodoran, lemnul cu unul care să-mi permită să duc mingea aia mai repede pe masă, că a zis că vine cam încet după ce o lovesc…

Yasaka Ma Lin Extra Offensive
Așa că am luat un lemn Yasaka Extra Offensive, care are un simț extrem de apropiat de Silverline All Wood, dar are putere ceva mai mare și mă ajută să… da, mi-am dat seama: să joc mai multe meciuri la un concurs, fără să fiu complet spart de oboseală după grupele inferioare.
Controlul e mai mic, dar nu mult mai mic, totul merge bine, capacele merg super. Singura problemă este la primul topspin, la care trebuie să muncesc ceva mai mult.

Combinația cu fețele
Chestia e că mă gândesc foarte tare să iau Rakza 7 Soft și pentru FH pe YEO, că Rakza 9 e cam ciudată. Nu-mi dau seama dacă e vorba de faptul că Rakza 9 e o față cu burete tare, însă topsheet-ul este moale (este orientată spre viteză, în comparație cu Rakza 7, care este orientată spre spin). Cu Rakza 9 îmi ies lovituri care nu merg cu Rakza 7, dar care ar fi de vis cu Rakza 7 Soft. Problema e că am un feeling că Rakza 7 Soft e prea moale la FH, că paleta ar fi prea ușoară cu 2 fețe Rakza 7 Soft și și-ar pierde echilibrul bun de acum și că n-ar mai avea putere destulă de la vreo 3 metri de masă. Eu joc mai degrabă aproape de masă, dar dacă mă depărtez, probabil că o să arunc pe masă niște „clătite” pentru adversar, în loc să-l pun în dificultate. În sprijinul lui R7 Soft vine faptul că ar crește mult controlul pe lovituri în general.

Diferitele procedee cu YEO
În fine, YEO este un lemn super bun, dacă găsești unul care să nu vibreze, lucru care pe mine mă scoate din minți! Lemnul trebuie să dea feedback la mână, nu să vibreze ca un lighean scăpat pe scări. Din vreo 10 lemne, am găsit vreo 3 care erau ok, restul nu mi-au plăcut. Preluările merg fain cu YEO, totul este să fii acolo la momentul potrivit. Primul topspin poate fi dat cu mult spin, dar necesită ceva efort. Re-topspin – strălucește – forță, viteză, spin, control, simț – tot ce vrei. Tot ce avea Silverline All Wood + viteză. Capace – direcție bună de tot, viteză – puțin cam mare => control mediu-bun. Mă voi obișnui și cu asta, sper eu… Servicii – spin bun, recunosc că o paletă mai ușoară mi-ar plăcea mai mult.

Concluzie:

un lemn super bun, de care m-am ferit o vreme, din cauza vibrațiilor, dar care pare să fie rapid și controlabil, cu un simț foarte bun. Îmi plăcea mult mai mult Silverline, dar cu YEO reușesc să consum energia în alt ritm, fără să fi sacrificat mult controlul. Nu pot spune că e un lemn pentru oricine, mai degrabă pentru intermediarii avansați,  avansați și jucătorii profesioniști. Pentru începători sau pentru cei care au o condiție fizică foarte bună recomand în continuare Silverline All Wood.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.