După cum spune și titlul, am renunțat la a juca cu lemnul TB ZLF și cu Tenergy la FH, din mai multe motive:
1. Lemnul TB ZLF îmi oferea viteză suficientă, dar puțin cam mult pentru a-l putea stăpâni cum trebuie. Aș zice că asta se întâmpla din cauza Zylon-ului. Se pare că, după aproape 4 ani de jucat, nu mă simt „acasă” cu un lemn cu materiale compozite.
2. Am schimbat Tenergy pentru că nu rezistă suficient de mult. Pentru moment folosesc Donic Bluefire M2 și la FH și la BH, dar voi schimba în curând. Cred că voi lua Yasaka Rakza 9 și Yasaka Rakza 7 soft.
3. Lemnul DHS Hurricane King pe care îl am acum este unul care nu este mai lent ca TB ZLF, dar are mai mult simț și control lângă masă. De cele mai multe ori, mingea se joacă lângă masă: serviciu, preluare, flip, capac. Dacă nu ai siguranță mare la aceste lovituri, nu ajungi să intri în rally-uri, re-topspin-uri sau alte lovituri puternice, unde nu mai contează controlul așa de mult.
DHS Hurricane King I
Lemnul pe care îl am acum este un Hurricane King I, dar este unul recent (are emblema din capătul mânerului îngropată, nu prinsă cu ținte). Față de modelul inițial, acesta are mânerul mai subțire și greutatea ușor spre vârf și parcă este și puțin mai subțire, deci, mai elastic. Sunt foarte fericit că nu vibrează excesiv.
Modelul 655 este ceva mai rigid și poate mai rapid, dar mie îmi place HK clasic.
Particularități
Lemnul meu are un număr serial care începe cu litera C, deci, fabricat pentru China. Acesta cântărește 88g. Mai am unul, de rezervă, cu serie care începe cu I, fabricat pentru „internațional”, destul de asemănător cu celălalt la simț, dar cântărește 92g. Încă nu l-am probat cu fețe pe el, dar, dacă greutatea nu este toată spre vârful paletei, sunt convins că nu mă va deranja în nici un fel.
Ambele lemne sunt lăcuite, dar am folosit un smirghel fin pentru a face suprafața ceva mai rugoasă, că se dezlipeau fețele de la sine.
Mânerul este FL la ambele lemne, întrucât nu mai pot juca cu ST de ceva vreme.
Donic Bluefire M2
Fețele Donic Bluefire M2 sunt niște fețe cu burete cu duritate medie (~42 grade), dar topsheet-ul mai tare le face să aibă altă dinamică decât fețele din alte generații, cu burete comparabil. De exemplu, Acuda S2 are topsheet-ul mult mai moale, ceea ce o face mult mai moale per total în comparație cu BF M2.
Cred că ultima generație de fețe ESN sunt mult superioare celor din generația anterioară, iar combinațiile variate de burete și topsheet-uri, cu durități diferite, fac față tuturor exigențelor. Mai mult, rezistența în timp a fețelor este mult mai bună, concurând cu succes fețele de la Butterfly, care au prețuri mult mai mari.
În fine, am o paletă pe care o pot stăpâni, care îmi permite să joc cât pot eu de bine, atât lângă masă, cât și la semi-distanță. La distanță mare de masă paleta își pierde puterea, fețele fiind cam moi pentru a putea trimite mingea cu viteză.
by