Andro Rasant

Andro Rasant

Am primit Andro Rasant roşu 2.1 mm.
Trebuie să-l probez, dar încă nu am un lemn de rezervă. O să fac rost de unul în curând și o să probez fața la BH, cu Tenergy 05 la FH.

Prima impresie: fața este mai tare decât mă așteptam. Probabil că din cauza topsheet-ului mai dur. Mingea sare tare din ea, mai tare decât din Tenergy 05, dar am impresia că, la distanță de masă, Tenergy este mai „nervoasă”. buretele verde are pori mari, mai mari decât alte fețe produse de ESN și mai mari decât la Tenergy.

Pentru BH este rapidă, capacele merg bine, ușor de direcționat, are control bun, dar mai mic decât Donic Baracuda. Viteza este clar mai mare. Topspinul de BH este rapid, spinos, controlat și ușor de direcționat. Poate fi executat relativ ușor și un topspin în forță, dar și unul cu mult efect, aproape indiferent de ce vine de la adversar, dacă ai tehnica potrivită. Serviciile de BH au mai mult spin decât cu Baracuda.

Singura problemă cu ea – în afară de faptul că pare mai tare decât credeam eu – este greutatea. Fața este cel puțin la fel de grea ca Tenergy 05, ceea ce a făcut ca paleta mea să aibă 189g. Eu mă simt bine cu paletă de 170-180, maxim 185g, dar 189 deja e cam mult. Nu mă deranjează, dar simt că e mai grea și că, probabil, unele procedee vor fi mai dificil de executat. Totuși, dacă oricum am Tenergy 05 la FH, faptul că am o față la fel de grea la BH înseamnă că paleta este echilibrată.

Partea a II-a

Am jucat încă un antrenament cu ea la BH și pot confirma următoarele:

1. Este mai grea cu 1g decât Tenergy 05 2.1mm la aceeași dimensiune
2. Spinul este foarte apropiat de Tenergy 05, dar Rasant pare să scape mingea la o lovitură foarte „ștearsă”, iar Tenergy 05 ține mingea.
3. Mingea sare mai tare din Rasant, dar Tenergy 05 are mai multă energie stocată și când dai tare, viteza mingii poate fi mai mare. De lângă masă viteza este mai mare sau la fel, dar la distanță pare să piardă puțin din putere.
4. Arcul nu este chiar așa de pronunțat la topspin, traiectoria fiind mai lungă. Totuși, mingea coboară în masă frumos.
5. Controlul este bun, capacele merg perfect. Topspinul de deschidere este ușor de executat.

Cred că fața seamănă cu Tenergy 05 foarte mult – probabil că este cea mai apropiată ca simț din ultima generație de fețe ESN. Are viteză comparabilă cu Xiom Sigma Pro, dar control mult mai mare. Joola Rhyzm are spin mai mic și viteza comparabilă. Cu Rakza 9 nu am jucat, dar am dat câteva mingi și mi se pare că Rasant are viteză mai mare, mai ales la loviturile drepte. Donic Bluefire M1 este sigur mai lentă, mai tare, iar spinul este comparabil, dar poate că M1 produce mai mult spin.

Ce îmi place:

1. Viteza foarte bună: nici prea mare, nici prea mică, doar ușor diferită de Tenergy 05
2. Spin de top, aruncare înaltă, permite lovituri de topspin „șters”
3. Control la capace foarte bun, aruncarea înaltă de la lovitura activă nu se simte așa de rău în lovitura pasivă, de parcă fața își schimbă comportamentul după lovitura jucătorului
4.  Deși viteză lângă masă este mai mare ca la Tenergy 05, proprietățile de față allround (care le face pe toate) sunt acolo, perfect definite și, poate chiar din cauză că e mai rapidă, să aibă chiar mai mult echilibru între viteză, spin și control

Ce nu îmi place:

1. Simțul de față mai tare decât mă așteptam, datorită topsheetului nu e tocmai un minus, întrucât controlul oferit este mare, dar tot nu-mi place așa cum speram eu. Fața îmi place mult, dar speram să se simtă mai moale.
2. Buretele colorat al fețelor ESN din ultima generație (și nu numai) mă enervează. Producătorii încearcă să capitalizeze efectul de coolness și spun că buretele negru Xiom Carbo Sponge nu știu ce face (oricum nu are carbon în el mai mult ca altul, decât dacă au folosit mină de creion sau cenusă să-l vopsească), că buretele Donic albastru Bluefire nu știu ce face (ăsta ce o avea? puterea mării?), acum Andro vine cu buretele verde fosforescent (puterea Chemical Brothers?). Mă doare fix în fund de culoarea buretelui, câtă vreme fața (ansamblul burete-topsheet) face ce vreau eu. Din acest punct de vedere, apreciez Joola Rhyzm și Yasaka Rakza – buretele alb ce are? E stricat?
Punctul acesta nu are prea mult de-a face cu ce nu-mi place la fața în sine, dar bila neagră este pentru marketingul jenant al producătorului, nu pentru față.

Cred că voi mai reveni la acest articol, că am impresia că nu e complet după doar șase ore de antrenament cu Rasant.

Later EDIT:

Am jucat încă două antrenamente cu Rasant la FH. Probabil că ar fi trebuit s-o compar cu Tenergy 64. Fața aruncă mingea mai tare ca Tenergy 05, face spin bun și traiectoria este mai lungă decât la Tenergy 05. Caracteristicile sunt foarte asemănătoare cu ale lui Tenergy 64. Simțul este , însă, diferit, Rasant având topsheet-ul mai tare, dar buretele mai moale. Pentru un profesionist o fi ea bună la BH, dar mie mi s-a părut bună la FH pentru nivelul de amator la care joc acum.

Încă ceva: după 3-4 mutări pe diferite lemne, Andro Rasant nu s-a curbat deloc. Este dreaptă ca un Tenergy autentic. Joola Rhyzm face exact la fel. Interesant, așa-i?

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrby feather

3 Comments

Add a Comment
  1. Asteptam noutati 🙂

  2. De unde ati achizitionat-o ?
    Este un plus fata de Andro Hexer? Multumesc

  3. Fața e luată de la http://www.ttnpp.com.
    În comparație cu Hexer, Rasant este mai moale, aruncă mingea mai tare, spinul este comparabil, este mai puțin sensibilă la condens, are control mai mare la capace, viteza este mai mare.
    Dacă fața reprezintă un avans față de Hexer, rămâne la latitudinea jucătorului. Poate unii vor considera că a scăzut controlul, alții se vor bucura că a crescut viteza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.