„Dă-i omului puterea și vezi ce face cu ea. Atunci vei vedea ce fel de om este.”

A nascut Emi. Băiețelul a avut 3,2 Kg și 50 cm la naștere. Sunt bine amândoi. N-am făcut poze. L-am văzut 20 de secunde la o oră după naștere și avea pielea creponată pe față, ca un câine Shar-Pei (am gugălit după numele rasei, habar n-am despre câini).

Merg la spital în prima zi. Într-un punct e un body-guard. Tânăr, mă ajută să sun la salon și să aflu unde-i nevastă-mea. Aflu, mă lasă să trec, imi dă indicații.

Merg la spital din nou a doua zi dimineață, cu apă, iaurturi, vată și alte chestii pe care mi le-a cerut Emi. Alt body-guard, cam de-o vârstă cu mine. „-Unde mergeți? -Soția mea a născut ieri. Merg să-i duc apă, vată și șervețele umede. -Orele de vizită sunt de la două la patru! -Ok, nu stau mult, doar 5 minute, las pachetul și am plecat. -Bine, dar să fie 5 minute! – Mulțumesc!”. Urc repede, dau de Emi, stau cu ea de vorbă 5 minute, îi las pachetul, plec. La ieșire: „-Păi astea-s 5 minute?” Eu îmi înghit înjurătura și zic: „Da’ ce, au fost mai multe?”.

<Rant>
Drăcie, în spitalul ăla n-au de nici unele, trebuie să-ți aduci de acasă aproape tot, e murdar, pe holul unde stau nou-născuții se zugrăvește și dau niște băieți harnici cu șmirghel pe perete, făcând un praf îngrozitor, iar ușa de la cameră bebeilor se deschide o dată la 30 de secunde, iar omul respectiv era păzitorul sărăciei spitalului sau ce? După ce că nu au chestii elementare acolo (nu comentez acum de ce nu le au), dacă vrei să le aduci de acasă, trebuie să faci asta doar în orele de vizită? Și până atunci nevastă-mea ce făcea? Murea de sete? Își punea în loc de vată vreo haină sau ce?

Și alta, cu programul de lucru: Declarații nou-născuți – program de lucru: 8-11; Starea civilă – înregistrări nou-născuți: program de lucru: 9-11. Eu zic că e cam mare – ar trebui să facă programul de la 9:00 la 9:05.
</Rant>

P.S. Personalul spitalului e ok, doctorul e minunat și îmi dau seama că maternitatea e o chestie care nu se poate opri din funcționare pentru zugrăveală și îmi mai dau seama și că nu au cum să facă altfel, fizic vorbind – nu au spațiu să mute tot de acolo și să facă ce au de făcut, dar asta nu mă încălzește cu nimic, nu schimbă situația în sine.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrby feather
Updated: 11 octombrie 2012 — 15:12

1 Comment

Add a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.