Xiom Sigma Pro 2.0

Xiom Sigma Pro
Am folosit de la sfârșitul lui decembrie până acum Donic Baracuda pe Timo Boll ZLF. Toate bune – spin, viteză decentă, control – ce mai, eram foarte mulțumit.
Singura problemă pe care am întâmpinat-o a fost legată de rezistență. În trei luni am reușit să produc bășici în două fețe la FH și să uzez (normal) una la BH. Chestia e că nici nu lovesc chiar așa de tare. M-am gândit că in ritmul acesta de uzură, este la fel de scump ca și când aș juca cu Tenergy – sau aproximativ.
În ideea asta mi-am cumpărat o față Xiom Sigma Pro roșie, 2.0 mm. Aventura a fost scurtă, dar voi încerca să descriu ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut.

Serviciu:
Spin foarte bun, buretele tare ajută mult. Este foarte ușor să dai servicii scurte cu spin mult, dar poți destul de ușor să maschezi un serviciu fără spin.

Contre și capace
Un simț deosebit de speedglue la contre și capace, fața are „viață” și respinge progresiv cu lovitura. Capacele pot fi direcționate ușor și pot fi ținute sub control.

Joc scurt
Control bun, însă, fiind o față care produce mult spin, este și sensibilă la spinul care vine de la adversar. Preluările scurte sunt ușoare, dar mi-a fost greu să dau flip pe masă – poate aici se vede o oarecare lipsă de control (sigur, la nivelul meu de joc; cu alte fețe mergea mai ușor lovitura).

Topspin și retopspin
Topspinul la capac este ușor de executat. Din cauză că fața are o aruncare înaltă, trebuie să închizi bine fața paletei la topspin.
Topspinul din tăiată este foarte ușor de dat, fie el în forță, fie încet și cu mult spin – fără probleme.
La retopspin am avut ceva probleme în a găsi unghiul cel mai bun. Poate și din cauza condensului din sală, mi s-a părut că o schimbare relativ mică a unghiului paletei duce la diferențe prea mari în lovitura rezultată și că poți greși lovitura destul de ușor. Dacă ar fi să compar cu alte fețe, Sigma Pro mi s-a părut de departe cel mai greu de stăpânit. Mingea sare tare din ea și nu ai timp prea mult să ajustezi lovitura.
Dacă e condens, este posibil să greșești o lovitură și apoi să supra-compensezi la următoarea, greșind din nou.

Concluzie
Este probabil cea mai performantă față de la Xiom în acest moment (Sigma II este doar abia aprobată pe lista LARTC a ITTF). Vorba unui amic – este Vega Pro cu steroizi.
Cam asta e și senzația mea, însă, dacă Vega Pro este recunoscută ca fiind fața cea mai apropiată ca simț de Tenergy, Sigma Pro nu are mare legătură, este total diferită.
Ce mi s-a părut interesant este că poți să lovești foarte eficient mingea cu o lovitură dreaptă în loc de retopspin, chiar de la distanță și mingea merge pe masă frumos și destul de repede. Dacă într-un schimb de topspin-retopspin bagi una dreaptă, este posibil să faci punctul, mai ales dacă plasezi foarte bine mingea.
Nu am probat Sigma Pro la BH, pentru că nu am avut timp. M-am hotărât că nu-mi place fața după un al doilea antrenament în care am dat cu ea puțin și nu că ar fi vreo problemă cu fața, dar am nevoie de prea mult timp să mă ajustez pentru ea. Donic Baracuda are cam aceleași caracteristici, dar oferă viteză mai mică (gratis) și control mai mare. La nivelul meu de joc este mai eficientă decât Sigma Pro.

Oricum, nu luați de bun tot ce scriu eu aici, întrucât n-am avut suficient timp cu Sigma Pro. Cel mai bine este să testați fața. Câte mâini, atâtea păreri, așa că sunt departe de a deține adevărul absolut în legătură cu orice și mai ales cu bucata asta de cauciuc.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.