Deocamdată nimic nou

N-am mai scris pe blog pentru că nu am prea avut timp de tenis in ultimele 4 luni. Am schimbat vreo 3-4 lemne și voi încerca să scriu despre ele: Joola Rossi Force modelul vechi, Joola Fever, Butterfly Timo Boll Spirit și mai am pe mână un Butterfly Timo Boll ALC și voi proba un Galaxy (Yinhe) Z5 VF cu fibră de bazalt și hinoki la suprafață.

Sper să încerc în curând și Victas Stiff.

Voi reveni.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrby feather
Updated: 21 ianuarie 2014 — 16:37

11 Comments

Add a Comment
  1. Buna ziua dl. Cristi,
    Am 34 de ani, joc tenis de cand eram in liceu, dar nu in modul serios, ci doar ocazional, cu palete fel de fel, achizitionate din comert.
    Abia acum 2 ani un amic mi-a aratat cum sa tin paleta corect, cu degetul aratator pe backsheed si, de atunci joc de 2-3 ori pe saptamana, jocul imbunatatindu-se simtitor.
    Nu am apelat la un profesor, insa am avut placerea sa joc si sa fiu indrumat de un prieten care participa la concursuri regionale (cum sa ma misc, cum sa lovesc corect, pozitia corecta a corpului, etc)
    Astfel, consider ca am scapat de stilul „taiat” (backspeen, daca nu ma insel) si am ajuns sa joc la semidistanta sau chiar la distanta. Lovesc bine mingea pe FH, atuul meu fiind lovitura topspeenul agresiv, insa, datorita lipsei de exercitiu, pe BH am probleme in sensul ca pot controla mingea cu ajutorul backspeenului, dar in momentul in care am posibilitatea de a deveni agresiv, nu reusesc sa pun adversarul in dificultate.
    Actualmente, pe FH am o fata Butterfly Gryce FX cu care ma descurc bine, insa cred ca m-ar ajuta una care sa imprime mingii mai mult speen si mai multa viteza. Pe BH am o fata Butterfly Tackfire pe care chiar as vrea sa o schimb deoarece mingea nu se duce acolo unde imi doresc. Stiu ca nu doar fata face un joc bun pe BH ci si exercitiul, dar as vrea sa fiu agresiv ca si pe FH.
    In ceea ce priveste lemnul, acesta nu are inscriptionat nimic pe el, paleta fiind cumparata asamblata de la o cunostinta.
    Fata de cele aratate, va rog sa-mi dati cateva sfaturi si sa-mi recomandati un lemn si doua fete care sa se potriveasca stilului meu de joc si la ceea ce-mi doresc pe BH, la un buget cuprins intre 500 si 700 de lei.
    Cu respect,

    Cristi Ciocan, Bacau

    1. Salut!
      Iti recomand o paleta cu un lemn Off- pana la Off, cum ar fi: Butterfly Primorac, Donic Li Ping Kitex, Butterfly Korbel, Xiom Aria, Stiga Infinity VPS, Yasaka Extra Offensive, Yasaka Ma Lin Soft Carbon, Joola Fever. Fete pentru atac potrivite ar fi Donic Bluefire M2 (eventual M3 la BH), Donic Bluefire JP02 sau JP03, Yasaka Rakza 7 Soft, Joola Rhyzm 425 (sau 375 la BH), Victas V01 Stiff sau Limber, TSP Ventus Spin sau Soft si alte fete cu burete mediu sau soft (doar pentru BH).
      Paleta se inscrie cu siguranta in bugetul propus – lemnul costa intre 100 si 350 de lei, fetele aproximativ 130-150 lei bucata.
      Recomandarea mea este sa mergi la o sala de tenis si sa intrebi in stanga si in dreapta, sa ceri imprumut o paleta a unui jucator care are un stil ofensiv pe ambele parti si sa dai cateva mingi cu ea la masa, pentru a vedea daca nu e prea rapida, prea spinoasa, prea grea sau alte nepotriviri cu sitlul tau de joc.

  2. Multumesc mult pentru sfaturi si pentru operativitate.
    Cristi Ciocan

    1. Nu vreau sa va deranjez prea mult, dar va rog sa-mi spuneti alegerea mea vis-a-vis de sfaturile de ieri.
      Astfel, as merge pe un lemn Xiam Aria, pe BH o fata Donic Bluefire M3, iar pe FH un Victas Limber. Ce parere aveti?
      Multumesc

    2. Va rog sa nu uitati sa-mi dati si mie un raspuns. Multumesc

    3. As pune la FH o fata putin mai tare decat cea de la BH. Limber este doar cu putin mai tare ca M3, aproape insesizabil. Fie pune M2 la FH, fie Victas Stiff. Daca iti place cu fete identice pe ambele parti, pune mai degraba Victas Limber, decat Bluefire M3 sau M2. Grosime 2.0, nu max.

  3. Salut!

    Citind comentariile de mai sus, mi-am facut si eu curaj sa scriu…:) As vrea sa fac un upgrade la lemn si fetze, si vreau sa te rog, daca se poate, sa-mi dai si mie niste sfaturi. De vreo 7 luni fac ore (de 2 ori pe saptamana) cu antrenor si, desi „jucam” de o viata ping-pong, m-a invatat cum se joaca tenis de masa…:) Acum stiu FH si BH topspin, FH loop (sunt mare fan), counter-loop, loop blocking plus inca vreo 2-3 trickuri la fileu, vreo 2-3 servici mai acatarii (Pendullum) si o gramada de footwork…:)

    Momentan am un lemn Primorac off- si fetze 729 Focus clasice si simt ca as vrea mai mult de la ele dar nu am de unde, sunt prea lente, iar stilul meu e ofensiv.

    Tot rascolind netul mi s-a pus pata pe Tenergy 05 pentru FH si Tenergy 64 pentru BH. La lemne oscilez, chiar sunt in ceatza, ca nu prea am unde sa probez. Ma gandesc la un Butterfly Innerforce ZLF (cica e spin oriented), ALC sau ZLC (toate cu „tehnologia” holding the ball), poate si un Butterfly Zhang Jike (ala cu dragonul albastru) sau Timo Boll Spirit (f. popular). Banii nu sunt o problema, dar nici sa dau 300 euro pe un lemn, ceva in jur de 150 euro ar fi mai ok.
    Iti multumesc mult!

    1. Salut!
      Eu zic ca, dupa doar 7 luni de antrenament sa nu schimbi lemnul, care este foarte bun, are mult control si ajuta si la spin.
      Daca vrei sa schimbi fetele, incearca T05 si T64 pe Primorac off- – nu vei regreta!

  4. Ciudat, asa mi-a zis si antrenorul… :)) Deci e clar, pastrez lemnul.
    Multumesc mult!

  5. Salut, Cristi.

    Urmaresc de ceva vreme blogul tau, insa cantitatea de informatii ede aici ste coplesitoare:) Tenis de masa joc de mult timp, insa de de cateva luni incoace sunt absolutfascinat de sportul asta si am inceput sa merg de 2 ori pe sapt la sala. As vrea sa investesc intr-o paleta custom made: am observat ca a schimba o paleta la sala cu fiecare nou „antrenament” cere timp de acomodare.Si ajung la propunerea mea. Daca esti din Bucuresti sau vreodata in trecere, mi-ar placea sa te invit intr-o seara sa schimbam cateva mingi la top tenis arena, pentru a-mi sugera mai apoi un lemn si 2 fetze. Nu de alta, dar nu vreau sa investesc 261 de ron in fatza butterfly tenergy 05 de BH sa joc ca ma long! Sedinta si berea de dupa o platesc eu.
    Cele bune, Alex

  6. In cazul in care esti ok cu propunerea mea, astept un reply in privat, pe e-mail.
    Seara faina !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.