Tableta cu Android made in China

Mă roade din ce în ce mai tare să cumpăr o tabletă – mă seacă să am în casă un laptop, să tastez pe tastatură, să tot am grijă să nu-l scap, să nu-l dea fiică-mea pe jos și mai am alte multe frici și temeri. O tabletă ar rezolva o parte din probleme, întrucât aș putea să țin bebelușul cu o mână și să dau cu deștu’ pe tabletă să văd un mail sau un film pe youtube sau vreunul stocat pe tablet.

Dat fiind ca am un iPhone 3Gs, m-am gândit că n-ar strica un iPad, dar când am văzut prețul, am lăsat-o mai moale. N-ar fi rău unul cu 3G, dar nu mi-ar părea rău de unul doar cu WiFi. Cel cu 3G are și GPS, ceea ce e mișto, dar în contextul dat, pot să supraviețuiesc fără ele.

Am văzut niște tablete chinezești, dintre care mi-a atras atenția Flytouch2. Procesor de 1GHz, 256 MB DDR 2, 2 GB stocare internă, Android 2.1, și mufe: HDMI (1080p), RJ-45 (rețea Ethernet), 2x USB (are host), 2x TFcard (microSD) și o mufarină pentru antenă GPS care este externă.Are WiFi b/g, are cameră 1,3 Mp,

Ecran de 10,2″ touch screen, 1024×600 și aici e marea chestie: rezistiv. Ceea ce înseamnă că nu pupă multi-touch. Ceea ce e nașpa. Unii zic pe net că e greu spre imposibil să calibrezi ecranul. Rezultatul: dai cu deștuț pe „a” și scrii „q” sau „w”. Nașpa.

Am mai văzut un milion de alte modele cu ecran de 7″ sau 10″. Procesor de 600 MHz => lent, deși are 512 MB ram. Am văzut și unul cu 10,2″, procesor de 1GHz, 512 MB ram, 4 GB de stocare + slot de cartelă microSD. Marfă. Se mișcă repede – am văzut film. Am găsit chinezăria ideală! După care am văzut și prețul: 388 USD, free shipping worldwide. Adică vreo 1250 lei. Cum n-are modem 3G încorporat (opțional 23 USD – bănuiesc că e USB), n-are GPS, n-are Bluetooth, n-are cameră, nu mai bine caut să dau banii pe iPad? E „doar” cu 50% mai scump, dar e Apple, nu e fabricat pe genunchi de un chinez emigrant ilegal, pe vapor, în drum spre România.

Mda.

Vreeeaaaauuu Ipaaaaad!

Și o să-mi cumpăr când mă fac mare și o să am banii mei.

Update: A, și încă ceva: cel mai tare lucru în legătură cu tabletele chinezești este denumirea: iPed, aPad, ePad. Rupere de râs, nu alta!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrby feather

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.