Joola Rhyzm 2.0

Joola Rhyzm

Abia a apărut pe piață și ValiGTI (Valentin Mircea) de la ttsport.ro a avut-o pe stoc și a insistat să iau una să o testez. Întrucât am fost puțin depășit de Xiom Sigma Pro, am decis să iau fața și să „dau o tură” cu ea.
La BH am vrut să iau ceva mai moale decât Baracuda și am luat Joola X-plode Sensitive de 2.0.

Am jucat câteva meciuri de acomodare cu fața și am observat următoarele:
1. Simțul de speedglue este foarte pronunțat
2. Fața are viteză suficientă, nu doar în spin, ci și la loviturile drepte.
3. Deși buretele este dur (48*), topsheetul echilibrează foarte bine senzația.
4. Greutatea este relativ mică. Fața este mai ușoară decât Sigma Pro, cam la fel cu Baracuda.

Cea mai interesantă chestie mi s-a părut a fi simțul oferit – este o față allround foarte bună, nu este extremă în nici o direcție. Spinul nu este extraordinar, dar este mare. Aruncarea este medie-înaltă. Viteza nu este extraordinară, dar nu este mică de loc (mă refer aici la loviturile drepte). Viteza la spin este mai mare decât m-aș fi așteptat după ce am dat câteva contre.

Serviciu și preluare

Serviciile sunt foarte spinoase, dar nu ajung spinul produs cu fețe chinezești. Aproape de Tenergy.
Preluările pot fi făcute foarte eficient: este ușor să dai scurt și tăiat, lung și tăiat, dar cel mai important este că poți ușor să dai flip. Adică să dau flip. Este o lovitură pe care nu o stăpânesc extraordinar de bine și mă feresc de ea dacă nu am încredere în fața de la FH.

Contre și capace

Control extraordinar de bun la contre și capace. Datorită aruncării nu prea înalte și simțului de speedglue pronunțat, este foarte ușor să dai contre, păstrând traiectoria joasă. Capacele la topspin se pot pune cu o ușurință nemaiîntâlnită de mine la fețele Tensor. Poți direcționa și poți ține sub control fără mare efort înălțimea mingii, silind adversarul să-și schimbe poziția și să se adapteze el la returul tău, mai mult decât ai tu nevoie să te adaptezi la lovitura lui. Din acest punct de vedere, fața este foarte iertătoare și, punând asta alături de aruncarea relativ joasă pentru capac, aș zice că fața este bună pentru FH, dar este perfectă pentru BH, mă rog, pentru jucătorii avansați.

Topspin și retopspin

Combinația între topsheet și burete este bestială pentru topspin, aproape indiferent de ce primești de la adversar. Totuși, având o aruncare medie, este greu să dai topspin de pe masă într-o minge tăiată – trebuie să lovești serios mingea, să activezi buretele. Dacă te bazezi exclusiv pe topsheet, ca la fețele chinezești, mingea merge în fileu.
Altfel, toate loviturile merg exact unde le trimiți. Poți să dai atât topspin cu mult spin și balonat, cât și topspin cu mult spin și foarte jos. Topspinul în forță are traiectoria pe care o vrei fără prea mare efort.
La retopspin nu ai nici cea mai mică problemă – topsheetul elastic preia mingea și buretele mediu tare o susține foarte bine. Mingea nu cade din față chiar când iei mingea de foarte jos, când cauciucul este solicitat la maxim.

Rezistență

Ei bine, nu știu cât va rezista la uzură, dar am dat cu marginea feței în masă la un topspin și am rămas cu gura căscată când am văzut că se vedea doar o mică urmă pe cauciuc – nici vorbă să se rupă topsheetul (cum s-a mai întâmplat cu Tenergy, de exemplu). Foarte tare!

Concluzie

Jocul meu a devenit mai allround cu această față. Pot să dau mai multe lovituri, în mai multe feluri, asta însemnând varietate mai mare. Dacă ne uităm la marii jucători, se pare că varietatea câștigă în fața forței brute. La nivelul meu de joc, este mai important să variez spinul, viteza și tactica, decât să mă bazez pe forță, lucru care a fost dovedit după ce o perioadă am jucat cu fețe chinezești (nu am jucat rău cu ele, dar este greu să ai un stil perfect ofensiv la greutatea mea 🙂 ).
O recomand jucătorilor avansați, care au mâna formată. Cu siguranță este dificil pentru un începător s-o controleze, dar una de 2.0 este mai ușor de ținut în frâu decât una MAX.

Pro: control mare, spin bun, viteză bună, simț excelent de speedglue
Con: sensibilă la condens, mai sensibilă decât Tenergy sau Baracuda.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrby feather
Updated: 17 aprilie 2012 — 12:41

1 Comment

Add a Comment
  1. Bravo frate. Un comentariu corect şi realist. Eu joc de un an pe forehand cu rhyzm max. Este la fel ca la toate feţele dure. E nevoie de un minim nivel altfel ai probleme. Recompensa vine dacă ai răbdare şi ştii să dai cu ea. Este foarte completă şi permite să faci aproape orice. Poti ataca agresiv, să faci contratop destul de uşor, serva are mult efect şi nu e foarte greu să blochezi. Se co mportă la fel de bine ca super umflatele buterrfly(în opinia mea minciuna secolului din tenis de masă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.