Galaxy/Yinhe/Milky Way T-8

20140714-095906-35946549.jpgAm primit pentru testare un lemn Galaxy/Yinhe/Milky Way T-8 de la Vlad de la www.ttmall.eu. Aveam mari speranțe de la el, mai ales că am probat T-7 cu câțiva ani în urmă și mi s-a părut mai lent decât aș fi vrut eu, deși avea un control foarte bun și un simț ok, însă specific lemnelor chinezești – un fel de vibrație reziduală (care apare după ce s-a terminat vibrația care oferă feedback-ul loviturii). T-8 are și el această mică vibrație, însă este aproape insesizabilă, mai ales pentru că T-8 nu vibrează aproape deloc.

Una dintre trăsăturile specifice lemnelor chinezești din categoria ieftină este calitatea neuniformă a furnirului folosit – este posibil ca unele straturi să fie de grosimi diferite pe o parte și cealaltă a lemnului sau este posibil să se folosească furnir uscat insuficient. Totuși, acest T-8 nu a avut diferențe vizibile de grosime între straturile similare de pe o parte și cealaltă, însă părea că furnirul era foarte proaspăt, având un miros specific de lemn de hinoki (este posibil ca doar stratul superficial să fi fost mai puțin uscat).
Feedback-ul loviturii este scurt, lemnul fiind rigid – mult mai rigid ca celelalte lemne cu Arylate-Carbon pe care le-am probat până acum. Dacă l-aș compara cu vreun lemn consacrat, probabil că este asemănător cu Primorac Carbon d.p.d.v al vitezei, dar este puțin mai elastic. Surprinzător, în ciuda faptului că are Arylate-Carbon, nu carbon laminat, Primorac Carbon are un simț mai plăcut și cred că are și mai mult control. Dacă luăm în considerare structura lemnului, de 3+2 straturi: centru gros de kiri – Arylate-Carbon – hinoki, acest lucru va părea, până la urmă, normal – Primorac Carbon are stratul de hinoki de la exterior mult mai gros și acest lucru îi oferă un simț mult mai moale. T-8 se simte rigid, rapid, mai ales în jocul de lângă masă, având un control redus la loviturile moi.
Servicii și preluări
În urma impresiei inițiale destul de bune (am avut lemnul în țipla originală), am fost oarecum dezamăgit după ce am lipit fețe pe el și am constatat că nu este deloc ceea ce credeam eu. Mă așteptam la un simț mai plăcut. Am fost surprins plăcut când am realizat că, în ciuda dwell-time-ului mic de tot, serviciile cu fețe cu unghi de aruncare înalt (Tenergy 05 și similare) pot avea spin foarte bun și precizie bună. Serviciile lungi și rapide pot fi foarte rapide!
Preluările scurte pot fi făcute cu suficient control, întrucât paleta nu aruncă mingea foarte tare, dacă nu se activează buretele feței. Pentru preluările unor servicii lungi – ideal este topspinul, dar acest lucru este mai dificil cu acest lemn cu fețe tari europene. Bănuiesc faptul că, exact ca și 729 Bomb, este mai potrivit pentru jocul cu o față chinezească clasică la FH, lucru care ar putea să-i elimine și vibrația aceea care mă deranjează pe mine. Eu l-am probat cu Tenergy 05 max și cu Rakza 9 de 2.0 mm.
Lovituri drepte
Odată ce te obișnuiești cu direcția în care arunca mingea, pui capace cu ușurință. De fapt, lemnul excelează la loviturile drepte, fiind extraordinar de ușor să trimiți mingea lovită drept acolo unde vrei tu. Dacă ai tehnica potrivită, acest lemn este fantastic pentru jocul cu lovituri drepte.
Topspin și retopspin
Dacă stai la semi-distanță de masă, lemnul aruncă mingea tare și repede, ai un timp foarte scurt să corectezi lovitura. Primul topspin este dificil, fapt datorat rigidității foarte mari a lemnului. Din acest punct de vedere se aseamănă cu Schlager Carbon modelul nou. Grosimea redusă a stratului de hinoki face să se simtă imediat materialul compozit și lemnul, cu un sweet-spot fantastic de mare (practic toată suprafața), nu te ajută prea mult să ridici o minge tăiată tare, dar te poate ajuta să o ataci drept de deasupra mesei, dacă o lovești când trebuie. În afară de asta, nici spinul produs când încerci să dai un topspin cu efect mult nu este prea strălucit, variația de spin între un topspin „muncit” și unul normal fiind ca și inexistentă – adversarul pune capac cu ușurință. Sunt convins că lucrurile stau altfel dacă fața dela FH este lipicioasă.
La retopspin nu excelează, dar este ușor să generezi putere cu el până la 2 m de masă. Mai departe își pierde puterea, probabil din cauza rigidității – nu are efect de catapultă. Dacă vrei putere, trebuie s-o generezi chiar tu – topspin cu mâna întinsă, în stil chinezesc, pentru a genera suficientă putere.
Concluzie
Cred că am scris încă de la început concluzia mea: nu este deloc ce mă așteptam, însă are, cu siguranță publicul său țintă.
Este rapid, rigid, nu vibreaza, greu de controlat, are o aruncare medie-înaltă, un simț mediu-soft, aruncă tare lângă masă, dar pierde puterea la distanță din cauza rigidității. Este bun în apropierea mesei pentru un stil cu capace agresive și atacuri drepte, poate și pentru cei care folosesc sandwich (short-pips).
Nepotrivit pentru topspin, lipsit de control, simț aspru, de lemn proaspăt și oferă prea puțin feedback la mână. Mingea pleaca repede din paleta (cu fețe euro-japoneze tari) – nu ai timp să corectezi lovitura.
Mingea nu sare tare la preluări, surprinzător. Face spin bun la servicii.
Pro:
– preț foarte bun
– mânerul FL confortabil
– calitatea finisării este acceptabilă pentru prețul plătit
– bun la joc lângă masă, cu lovituri drepte, bun la smash-uri
– viteză mare, dar nu este cel mai rapid de pe planetă
– sweet-spot foarte mare
Con:
– furnirul este proaspăt
– greu de folosit la topspin
– Arylate-Carbon nu oferă simțul consacrat, mai degrabă seamănă cu carbonul laminat
– dwell-time mic
P.S. Am primit lemnul de la Vlad de la www.ttmall.eu
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrby feather
Updated: 14 iulie 2014 — 16:25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.